#LSPdaarkomjeverdermee: Weet jij welke zorgverlener welke gegevens met wie uitwisselt? Wandel mee met de patiëntreis van mevrouw de Boer via het LSP.

Jet de Boer is gevallen met haar fiets en heeft een fikse hoofdwond opgelopen die gehecht moet worden. Het is weekend, daarom moet ze naar de huisartsenpost. Omdat ze haar eigen huisarts toestemming heeft gegeven voor het beschikbaar stellen van haar gegevens, kunnen de professionele samenvatting, medicatiegegevens en ook intoleranties, contra-indicaties en allergieën (ICA’s) worden opgevraagd. Hierdoor hoeft ze dit niet te vertellen en kan de huisarts op de huisartsenpost goede zorg verlenen aan Jet.

Een paar dagen later komt ze op controle bij haar eigen huisarts. De huisarts had al gelezen wat er was gebeurd op de huisartsenpost, in het waarneembericht dat hij van de post heeft ontvangen. De huisarts stuurt haar door naar de apotheker voor medicijnen. Haar apotheker is ook op de hoogte van de gegevens die van belang zijn voor uitgifte van medicijnen, waardoor ook zij de beste zorg aan Jet kan verlenen en mevrouw de Boer niet elke keer hoeft te vertellen welke medicatie ze gebruikt. En wanneer Jet weer thuis is, heeft haar huisarts ook alweer ontvangen welke medicatie er precies is uitgegeven. Zo is het kringetje weer rond en is iedereen op de hoogte. Handig toch?

We merken dat we in gesprekken met zorgverleners dit overzicht regelmatig gebruiken. Handig! Word je enthousiast van deze plaat en wil je hier meer over weten? Dat kan natuurlijk. Laat het ons weten. VZVZ heeft meer van deze mooie overzichten bij ons aangeboden die we mogen delen.