#ZNOPrivacypost: Zijn jouw slimme apparaten in huis veilig?

We zitten allemaal wat meer thuis natuurlijk. Des te belangrijker om ook thuis veilig aan de slag te kunnen.

Welke slimme apparaten heb jij in huis en zijn ze veilig? Loop een rondje door je huis en vink de veilige apparaten aan met het overzicht van #veiliginternetten. Bij ZorgNetOost gaan we dat doen. Doe je met ons mee?

Veiliginternetten is onlangs de campagne ‘laat je niet hacken, blijf je updates checken’ gestart. We hebben veel slimme apparaten in huis. Deze apparaten zijn interessant voor hackers. Houd je apparaten veilig en blijf je updates checken. Op deze website vind je veel informatie over de campagne.

We ervaren zelf dat het aantal slimme apparaten in huis groeit. Van sommige apparaten verwacht je niet direct dat het een slim apparaat is en dus interessant voor hackers. Of je gaat er vanuit dat je partner dit geregeld heeft.

Een veel gehoord misverstand is: ‘ik krijg een melding als ik een update moet doen’. Dat is niet altijd zo. Dat is namelijk niet bij alle apparaten ingesteld. Blijven opletten dus.

Ons advies: doe de quiz, loop een rondje door het huis en vul het overzicht in en tot slot: geniet veilig van de feestdagen!

#RSO #privacy #samenwerken #znoprivacypost