#LSPdaarkomjeverdermee: verlenging LSP-vergoedingsregeling

Tijd voor een praktische tip voor huisartsen en apothekers: de LSP-vergoedingsregeling is namelijk verlengd. We zetten de belangrijkste punten voor je op een rij:

  • Toestemmingen die zijn aangemeld tot 1 juni 2022 komen in aanmerking voor de opt-in vergoeding en zijn van invloed op het normpercentage voor de structurele vergoeding;
  • Voor de vergoedingen gelden dezelfde tarieven als in 2021;
  • Om in aanmerking te komen voor de (her)aansluitvergoeding moest je op uiterlijk 1 juni 2022 zijn aangesloten op het LSP.

De vergoedingsregeling stopt op termijn in deze vorm vanwege de introductie van de online toestemmingenvoorziening Mitz. De burger kan met deze voorziening zelf de toestemming regelen en vastleggen in een online portaal. De toestemming wordt dan niet meer door de huisartsenpraktijk of apotheek vastgelegd in de eigen applicatie, maar door de burger in Mitz. In de eerste helft van 2022 volgt de evaluatie van de huidige regeling tegen de achtergrond van de ontwikkelingen van toestemmingsvoorziening Mitz.
Vanuit ZorgNetOost volgen we de ontwikkelingen rondom toestemming natuurlijk op de voet en we praten jullie bij wanneer er meer duidelijk is.

#gegevensuitwisseling #regionalesamenwerking #RSO #kennisoverdracht #LSP #regiobeheerLSP #LSPServicedesk