#Deregiowerkt: de grens over!

Met over de grenzen gaan denk je deze laatste dagen misschien aan the voice of holland. Wij denken gelukkig aan iets positievers; we gaan namelijk met ZorgNetOost letterlijk de grens over.

Wist jij dat er gemiddeld 1 a 2 keer per week een Duitse ambulance aankomt in MST? Net over de grens kan het zijn dat het MST voor een patiënt dichterbij is, fijn dat dit dan mogelijk is. Maar wanneer deze ambulance aankomt in het MST hebben ze niet alle informatie van deze, vaak Duitse, patiënt. Zonde natuurlijk!

Daarom is er een project gestart samen met Acute Zorg, Nictiz en VZVZ om hier verandering in te brengen. Samen zorgen we er voor dat de informatie die in de ambulance bekend is straks ook bij de eerste hulp bekend is. Denk dan aan een samenvatting van de belangrijkste gegevens van de patiënt. Hierdoor zijn de artsen in MST beter voorbereid op de komst van de patiënt en zijn ze in staat om betere zorg te leveren. We zitten nu volop in de voorbereiding en verwachten dat in de zomer de eerste informatie gedeeld kan worden. Naast regio-overschrijdende samenwerking zoeken we dus ook de grensoverschrijdende samenwerking op!

#RSO #regionalesamenwerking #gegevensuitwisseling #samenwerken