#Deregiowerkt: ZorgNetOost en het Twiin afsprakenstelsel

Een belangrijk punt uit ons #manifest is dat we landelijke ontwikkeling volgen en waar mogelijk aansluiten op landelijke ontwikkelingen en standaarden. Vanuit RSO Nederland zijn we dan ook nauw betrokken bij #TWIIN. En er is nu een mooie mijlpaal te vieren. De afgelopen maanden is namelijk hard gewerkt aan het Twiin Afsprakenstelsel, met als resultaat dat het Twiin afsprakenstel 1.0 bèta nu beschikbaar is. Dit is een solide basis voor beproeving. Dit betekent dat alle afspraken en informatie, beschreven in de huidige versie, goed zijn om een start te maken met het uitwisselen van digitale gegevens in de zorg over bestaande zorgnetwerken en voorzieningen heen.
In het afsprakenstelsel staat beschreven hoe de beschikbaarheid van gegevens voor landelijke zorgtoepassingen werkt door bestaande zorgnetwerken, zoals XDS ,LSP, en leveranciersnetwerken, en gemeenschappelijke voorzieningen in samenhang te verbinden. Het afsprakenstelsel moet er o.a. voor zorgen dat de registratielast verminderd wordt. De komende weken behandelen we het afsprakenstelsel in onze verschillende adviescommissies. Heb je voor nu al vragen of goede ideeën hierover? Neem dan vooral vast contact op!

#RSO #regionalesamenwerking #gegevensuitwisseling #samenwerken