#Deregiowerkt: leestip

Op deze winderige vrijdag hebben we een leestip voor je, namelijk de nieuwste E-healthmonitor die eind januari uitkwam.

In de E-healthmonitor worden jaarlijks de ontwikkelingen en het gebruik van e-health in de zorg in kaart gebracht. Het onderzoek wordt gedaan door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, National eHealth Living Lab (NeLL) en onderzoeks- en kennisorganisatie Nivel.

De afgelopen twee jaar is het gebruik van E-health flink toegenomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan thuismonitoring. Maar ook videobellen met je zorgverlener is populair geworden. In 2019 gebeurde dit nauwelijks en in 2021 videobelde de helft van de zorgverleners met patiënten. Ook wordt in de E-healthmonitor een aantal tips gegeven, waaronder “zorg voor meer kennis bij zorgverleners en patiënten” en “zorg dat systemen beter op elkaar aansluiten zodat gegevens uit te wisselen zijn”.

Hier sluiten wij ons natuurlijk bij aan en kunnen we wat mee in onze mooie regio!

#RSO #regionalesamenwerking #gegevensuitwisseling #samenwerken #kennisdelen