#Privacymaart: papier hoeft niet meer.

Marjolein knapt op van haar heupoperatie en kan het ziekenhuis verlaten. Aangezien ze al slecht ter been was en gezien haar leeftijd gaat ze eerst voor een revalidatietraject naar een verpleeghuis. De verpleegkundige in het ziekenhuis verstuurt een aanvraag nazorg naar VVT-organisaties in de regio om te kijken waar mevrouw goed kan herstellen. Hiervoor geeft Marjolein toestemming. Nadat een plekje is gevonden bij TwenteZorg, wordt ook de informatie (de verpleegkundige en medische informatie) vanuit het ziekenhuis naar de juiste organisatie gestuurd.

Naast al deze informatie die via het systeem wordt overgedragen, komt het ook nog voor dat informatie op papier wordt meegestuurd. Marjolein is zelf nog gewend aan informatie op papier en merkt dat dat ook geldt voor sommige verpleegkundigen. Papieren informatie geeft een veilig en vertrouwd gevoel. ‘Stel dat het systeem het niet doet, dan is het toch fijn dat er informatie op papier is’.

Toch is het uitprinten van een zorgplan niet nodig is, als de informatie ook in het dossier is opgeslagen, vertelt functionaris gegevensbescherming Sylvia Meinders. En als papieren informatie is gescand en opgeslagen in het dossier, kunnen de papieren worden verwijderd. Dat draagt ook bij aan een opgeruimde werkplek. ‘Vertrouw op de techniek en bewaar niet alles op papier ‘voor het geval dat’. Het is van belang om goed uit te leggen dat het systeem veilig is en dat je daar op mag vertrouwen’.

#Privacy #veiligheid #samenwerken #RSO #kennisdelen #Privacymaart