#Privacymaart: zwarte schermen voor privacy.

Na een paar dagen heeft mevrouw Kemper haar plekje gevonden in de VVT-instelling. Ze heeft een prettige kamer en ze heeft goed contact met de andere cliƫnten. De dochter van mevrouw komt op bezoek en vraagt aan de verpleegkundige, die ook haar vriendin is, details over mevrouw Kemper. Ze merkt dat de verpleegkundige terughoudend reageert en vraagt waarom. De verpleegkundige geeft aan dat ze goed oplet dat ze geen (gevoelige) informatie over cliƫnten deelt met anderen. Dat vindt mevrouw Kemper eigenlijk wel een prettig idee en dat geeft haar een veilig gevoel.

Na de lunch gaat mevrouw Kemper terug naar haar kamer. Het valt haar op dat alle computerschermen zwart zijn en vergrendeld zijn. Dat is toch helemaal niet handig, aangezien de verpleegkundigen vaak op de computer werken? Mevrouw Kemper komt een stagiaire tegen op de gang en vraagt waarom alle computers vergrendeld zijn. De stagiaire vertelt dat ze net in de e-learning over privacy heeft geleerd dat zo kan worden voorkomen dat iedereen zomaar kan meekijken in het dossier. Dat vindt mevrouw een prettig idee. De stagiaire vertelt dat in de regio organisaties samenwerken om e-learning te organiseren. Dat is interessant!

#Privacy #veiligheid #samenwerken #RSO #kennisdelen #Privacymaart