#Privacymaart: veilig mailen kan iedereen

Het gaat goed met Marjolein. Vanuit TwenteZorg wordt een update naar de huisarts van mevrouw gestuurd. De informatie wordt via veilige mail verstuurd, aangezien het om persoonlijke informatie gaat. De secretaresse weet hoe ze mail op een veilige manier moeten versturen. Een aantal jaren geleden vond ze dat nog lastig, maar nu is het de gewoonste zaak van de wereld. Ook andere organisaties waar de secretaresse vaak mee mailt, gebruiken een vergelijkbaar systeem voor veilig mailen. Dat is makkelijk.

In onze regio heeft Wim Jellema, expert op het gebied van privacy en vooral veilige mail, duidelijke uitleg gegeven over hoe je veilig mailt. In zijn eigen organisatie heeft hij een aantal technische zaken geregeld en zorgt hij ervoor dat zijn organisatie aan de eisen voor veilige mail voldoet.

Marjolein mag eindelijk weer naar huis. Ze kan zelf goed overweg met de computer en wil graag inzage in haar dossier. Vooral de ziekenhuisgegevens vindt ze interessant. Ze kan bij het ziekenhuis inloggen in het patiƫntportaal om haar gegevens te bekijken. Inloggen doet ze op een veilige manier via DigiD.

Weet jij wat je zoal veilig moet mailen?

#Privacy #veiligheid #samenwerken #RSO #kennisdelen #Privacymaart