#Deregiowerkt: weet jij wanneer je UZI servercertificaat verloopt?

Vanuit onze rol als LSP regio-coördinator zien wij dat zorgverleners er soms te laat achter komen dat het UZI servercertificaat verloopt. Als dit niet tijdig geregeld wordt, komt de LSP-aansluiting op “onderhoud” te staan. Dat betekent dat er geen verkeer via het LSP mogelijk is en dat bijvoorbeeld de huisartsen op de huisartsenpost geen gegevens op kunnen vragen. Ook de medicatiegegevens zijn dan niet te raadplegen door andere zorgverleners. Belangrijk om in de gaten te houden dus. Vandaar onze tip van de dag!


Gelukkig verloopt dit niet zomaar en krijg je hierover een bericht van het UZI register of soms is de HIS of AIS leverancier gemachtigd om dit voor de praktijk of apotheek te regelen. In dat geval gaat de verlenging automatisch en hoef je zelf niets meer te doen. Onze tip is daarom vooral: hou het in de gaten! Want als je eenmaal de onderhoud-status hebt gekregen, kan het enkele weken duren om dit te herstellen.

#RSO #regionalesamenwerking #gegevensuitwisseling #samenwerken #kennisdelen