#ZNOPrivacypost: Spieken mag!

De campagne Privacymaart zit er weer op, dus pakken we de #Privacypost ook weer op.

Cybersecurity is een veelomvattend begrip waarbij vaak rijkelijk met lastige begrippen wordt gestrooid. Merk je dat je een begrip zoals DDoS of DNS herkent, maar het vervolgens lastig vindt om uit te leggen wat dit betekent? Daar heeft veiliginternetten iets op bedacht: cyberspiekbriefjes. Super handig!

Je vindt de cyberspiekbriefjes via deze link.
Jeroen Gaiser, initiatiefnemer van de cyberspiekbriefjes legt uit: ‘Ik besef me dat de kennis niet perfect paraat hoeft te zijn, maar het moet wel iemand in staat stellen snel even de belangrijkste punten scherp te krijgen. Het spiekbriefje is kort, bondig en in de juiste taal. Het spiekbriefje is erbij te pakken als het nodig is. Het is snel te scannen en bevat het juiste detailniveau zonder in jargon te verzanden’.

Mis je in deze lijst nog een begrijp? Geen probleem! Je kan ook je eigen spiekbriefje maken:

Over spieken en kennis delen gesproken: deel je wel je eigen gemaakt spiekbriefje met #ZorgNetOost? Dan spieken we graag met je mee zodat de hele regio er iets aan heeft.

#RSO #privacy #samenwerken #kennisdelen #onlineveiligheid