#ZNOPrivacypost: Makkelijker en veiliger gegevens delen op Europees niveau en in de regio.

Het Europees Parlement is akkoord gegaan met de Data Governance Act (DGA). Na het akkoord van het Europees Parlement is de volgende stap de definitieve goedkeuring door de Europese raad. De DGA is nieuwe Europese wetgeving voor big data en gegevensuitwisseling. Deze wet moet ervoor gaan zorgen dat start-ups en bedrijven meer toegang tot data krijgen. Het idee is dat hiermee de innovatie van producten en diensten wordt bevorderd, en dat is weer gunstig voor consumenten. De toegang wordt verleend door betrouwbare databanken voor bedrijven en inwoners.

Het DGA dient ook andere doelen zoals:

  • Delen van gegevens veiliger en makkelijker maken
  • Vergroten van vertrouwen voor gegevensuitwisseling
  • Hergebruik van data uit de publieke sector faciliteren

Zie jij de gelijkenissen met waar we ons binnen ZorgNetOost mee bezighouden en het manifest regionale samenwerking? Wij wel!

Over makkelijker en veilig gegevens delen gesproken; we staan aan de vooravond van de uitrol van onze samenwerkingsomgeving voor participanten. Zo kunnen we elkaar nóg beter vinden en makkelijker samenwerken. Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor de laatste informatie!

#RSO #privacy #samenwerken #kennisdelen #onlineveiligheid