#Deregiowerkt: Proeven aan de BgZ in de praktijk

‘De Basisgegevens Zorg (BgZ) is een patiëntsamenvatting van (medische) gegevens waarvan zorgverleners hebben bepaald dat ze in elk onderdeel van het geplande of ongeplande zorgproces van belang is’. Dit schrijft Nictiz en klinkt heel mooi.

Maar wat betekent dat eigenlijk? Hoe wordt in de praktijk gewerkt met de BgZ? En wat omhelst implementatie van de BgZ in de praktijk?

De afgelopen anderhalf jaar hebben we ons samen met collega RSO’s in een coalitie verdiept in dit onderwerp. We zijn aan de hand van use cases aan de slag gegaan met implementatie van de BgZ.

Het resultaat? We beschikken over kennis, aanbevelingen en tips voor implementatie van de BgZ in de praktijk. Deze informatie willen we graag met jullie delen, zodat jullie er je voordeel mee kunnen doen. Bijvoorbeeld als je aan de slag gaat met het onderdeel BgZ vanuit het VIPP 5 traject.

Daarom organiseren we vanuit ZorgNetOost binnenkort een online kennissessie over BGZ. Tijdens deze sessie delen we de aanbevelingen en tips voor implementatie, vertelt een expert ervaringen over proces- en informatieanalyse in het kader van de coalitie en is er uiteraard voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Heb je alvast een vraag of wil je er bij zijn? Neem dan contact met ons op.

#RSO #privacy #samenwerken #kennisdelen #onlineveiligheid