Extra filters in de dienst Lab XDS

In ons mooie Twente wisselen we al geruime tijd labuitslagen uit tussen het laboratorium en apothekers in het kader van medicatiebewaking. Hierdoor hoeft er vanuit de apotheek bij de uitgifte van bepaalde medicatie geen contact gezocht te worden met de huisarts of het lab. De apotheker of de assistente kan zelf de betreffende uitslag vinden in de regionale XDS omgeving, uiteraard alleen met toestemming van de patiënt. Hierdoor maken we het proces samen een stukje simpeler, zowel voor de zorgverlener als de patiënt. Dit doen we allemaal binnen de dienst ZNO Lab XDS. En sinds vorige week hebben we het nog een stukje gemakkelijk gemaakt. We hebben namelijk nieuwe zoekfilters toegevoegd op verzoek van apothekers, waardoor je nog sneller de juiste labuitslag kan vinden. We hebben het aantal zoekfilters uitgebreid van 8 naar 72. We vroegen apotheker Ruud Stoeldraijer naar zijn ervaringen met het opvragen van labuitslagen: