#ZNOPrivacypost: Ben en plan je bewust

We volgen nieuwsberichten en publicaties van het NCSC met veel aandacht. Onlangs is een interessant rapport verschenen waar we graag even bij stil staan: ‘incidentresponsplan ransomware’. Ook daar lezen we over het belang van bewustwording; een thema dat ons natuurlijk erg aanspreekt.

Dit plan is bedoeld als voorbereiding op en ter ondersteuning van incidentrespons gericht op ransomware. Een goede voorbereiding is van groot belang bij incidentrespons.

Over goede voorbereiding en respons gesproken; we verzorgen over twee weken een sessie tijdens het festival cybersecurity in de zorg over bewustwording. Tijdens deze interactieve en praktische sessie staan Lian en Rianne Nijland stil bij bewustwording in de praktijk.

Dat sluit mooi aan bij de eerste stap uit het incidentresponsplan: voorbereiding. Daar staat medewerkerbewustzijn expliciet genoemd.

Dus in het kader van ben en plan je bewust: Schrijf je snel in voor één van de laatste plekjes van het festival voor de sessie over bewustwording en lees het incidentresponsplan. Hopelijk is voor jou alleen de fase ‘voorbereiding’ van toepassing en krijg je met de overige fases niet te maken.

#RSO #privacy #samenwerken #kennisdelen #onlineveiligheid