Coalitie BgZ

Omdat we graag op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van gegevensuitwisseling zijn we in 2021 samen met drie andere RSO’s een coalitie #BgZ gestart. BgZ staat voor Basisgegevensset Zorg en bestaat uit patiëntgegevens die (bijna) altijd nodig zijn voor continuïteit van zorg.

We hebben gemerkt dat de BgZ vaak technisch benaderd wordt, maar onze RSO-ervaring leert dat er vaak ook uitdagingen bestaan op de bovenste lagen van het vijflagenmodel. We hebben de samenwerking gezocht met VIPP 5 en TWIIN, omdat we ontdekten dat we allemaal ‘iets’ doen met BgZ. Aan de hand van een aantal pilots hebben we onderzocht wat implementatie van de BgZ in de praktijk betekent. Met deze informatie kunnen we de regio ondersteunen bij de daadwerkelijke implementatie van de BgZ in de praktijk. De coalitie heeft een praktisch document vol met aanbevelingen en tips opgeleverd én natuurlijk kennis over de BgZ. Deze kennis delen we graag. Dat hebben we vorige week gedaan tijdens een online kennissessie. Dat er behoefte was aan informatie werd snel duidelijk aan de hand van het hoge aantal aanmeldingen.

Aan de hand van de verdere behoefte van de deelnemers bepalen we de volgende stap en werken we samen toe naar BgZ-implementatie in de regio. Heb jij vragen over de BgZ of misschien behoefte aan verdere verdieping? Laat het ons weten.

#RSO #samenwerken #kennisdelen