#Privacypost: Ben jij ook klaar voor een veilig nieuw jaar?

We wensen je vanuit ZorgNetOost een gelukkig en gezond 2023. En natuurlijk een veilig jaar. Ben jij er klaar voor?
Bewaar je (persoons)gegevens van 2022 niet langer dan noodzakelijk? Je kan de bewaartermijn van gegevens bepalen door vast te stellen of er een grondslag is voor de verwerking, voor welk doel de gegevens worden bewaard, hoe lang de gegevens noodzakelijk zijn en welke gegevens nodig zijn. Je kan hier meer informatie vinden over bewaartermijnen.
Zijn al je apparaten voorzien van de laatste update? Het updaten van software kan je behoeden voor schade door een cyberaanval. Je kan bijvoorbeeld  computers en laptops updaten, maar ook een netwerk of een smartphone. Het is verstandig om de functie ‘automatisch updaten’ aan te zetten als dat kan. Zijn je werkplek en ook het bureaublad op je computer opgeruimd?
JA? Dan ben je er klaar voor. Wij zijn ook klaar voor een veilig 2023. Momenteel zijn we druk bezig met de voorbereidingen van de campagne Privacymaart. Binnenkort meer hierover.  

#RSO #privacy #samenwerken #kennisdelen #gegevensuitwisseling