#Privacymaart: Een goede basis: de sleutel tot succes

Misschien herken je het wel: jouw team bereidt zich voor de wedstrijd. Iedereen is aanwezig, heeft de juiste outfit aan en de waterflessen zijn gevuld. Voordat jullie het veld op gaan nemen jullie samen de spelregels door in de teambespreking. In dit overleg bespreek je de strategie voor de wedstrijd en bespreek je wie welke taken krijgt tijdens een wedstrijd. Een goede basis is immers de sleutel tot succes.

Zo geldt dat ook voor een veilig account. Als (de toegang tot) een account in verkeerde handen valt, kunnen er vervelende dingen gebeuren. Het is daarom belangrijk goede afspraken te maken voor een veilig account. We helpen je op weg:

  • Deel jouw inloggegevens niet met anderen.
  • Schrijf je inloggegevens niet op. Iemand kan dit vinden en misbruiken.
  • Vergrendel je scherm als je je werkplek verlaat.
  • Controleer of het adres van de website klopt voordat je je inloggegevens invult. Als je het adres fout intypt, kan het gebeuren dat je op een loksite terechtkomt. Zo’n site is gemaakt door criminelen met als doel om jouw inloggegevens te achterhalen.
  • Kies een veilig wachtwoord. Volgende week helpen we je verder op weg met een veilig wachtwoord.