#Privacymaart:  blijven trainen voor een goed wachtwoord

Dat goede wachtwoorden belangrijk zijn weten we allemaal. Maar om hier goed in te blijven, moet je dit blijven trainen. En zeg eens eerlijk hoe goed zijn jouw wachtwoorden eigenlijk? Hoeveel verschillende wachtwoorden gebruik je? En hoeveel verschillen deze wachtwoorden van elkaar? Waar zou iemand allemaal toegang toe hebben als diegene jouw wachtwoord weet?

Als iemand door een zwak wachtwoord toegang krijgt tot jouw gegevens, kan diegene misschien wel jouw salarisstrook zien of een cliëntdossier. Dat wil je natuurlijk niet. Is jouw wachtwoord sterk genoeg? Doe de wachtwoordkraaktest: klik hier.

Gelukkig kan je ook trainen voor een goed wachtwoord. Speel de wachtwoordquiz: klik hier.

Ik hoor je al denken: ‘wachtwoorden, om gek van te worden’. Hoe blijf jij trainen voor een goed wachtwoord?