#Privacypost: Voldoet de website van jouw organisatie aan de spelregels van de AVG?  

Vorige week bestond de AVG vijf jaar. Er is de afgelopen jaren veel werk verzet om de persoonsgegevens beter te beschermen. Dat merken we ook in onze regio. Met de komst van de AVG zijn er ook verplichtingen gekomen voor organisaties. Eén daarvan is het plaatsen van een privacyverklaring op de website. En daar gaat het geregeld mis. Eén op de drie websites heeft bijvoorbeeld geen privacyverklaring op de website staan. Een privacyverklaring geeft inzicht in hoe jouw organisatie omgaat met persoonsgegevens en is essentieel om het vertrouwen van klanten te bevorderen.

Is jouw privacyverklaring aan een opfrisbeurt toe, maar weet je niet goed waar te beginnen? Misschien kan de tool van veiliginternetten je helpen: https://veiliginternetten.nl/privacyverklaring-generator/start/. Aan de hand van een aantal vragen bouw je je privacyverklaring op.

Tevens een mooi moment om samen met onze #kennisgroep Privacy en Veiligheid de privacyverklaringen van de verschillende organisaties eens onder de loep te nemen. Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat onze verklaringen beter en begrijpelijker worden? Laten we van elkaar leren en ook op dit thema kennis en ervaring met elkaar uitwisselen.