#Privacypost: Hoe laat jij je deze maand inspireren over cybersecurity?

Traditiegetrouw is er ieder jaar in oktober veel aandacht voor cybersecurity vanuit verschillende organisaties. We brengen graag een aantal interessante campagnes en materialen bij je onder de aandacht. 

Te beginnen bij onze collega RSO Sigra. Sinds 2016 faciliteert Sigra jaarlijks een privacy bewustwordingscampagne. Dit jaar is het thema  Artificial Intelligence (AI). Gisteren was de aftrap met een webinar ‘gebruik jij AI privacy bewust’? Een interessant webinar en het heeft ons bij Zorgnetoost absoluut geïnspireerd. Er kwamen bijvoorbeeld ’10 vuistregels voor bewust en veilig gebruik van AI’ aan bod. Ook zijn mogelijkheden voor gebruik van AI in het zorgproces aan bod gekomen.

Tevens is de jaarlijkse bewustwordingscampagne van Alert Online gestart: https://veiliginternetten.nl/alertonline/. Er is volop aandacht voor de digitale hulpverlener en met de tool ‘Eerste Hulp bij Digitale Ongelukken Kit (EHBOO-kit)’ kan je snel aan de slag.

Tot slot nemen we vanuit Zorgnetoost later vandaag deel aan de Escaperoom Cybertruck van Bureau Acute Zorg. Gaat het ons lukken om te ontsnappen?

Hoe laat jij je deze maand inspireren over cybersecurity? Genoeg keuze wat ons betreft.