Terugblik Manifestival

Wat een ongelooflijk inspirerende en verbindende dag! Het thema “Dromen, Durven, Doen!” bracht ons samen om te leren, te groeien en actie te ondernemen. Deze dag stond volledig in het teken van regionale samenwerking en kennisuitwisseling.

In de eerste sessie over “Dromen” bracht Wineke Schoo ons in de wereld van chimpanseegedrag en leiderschap. Haar inzichten in hoe chimpansees samenwerken en de verschillen en overeenkomsten met menselijk gedrag waren fascinerend. Het was een eyeopener om te leren welk gedrag we kunnen overnemen en waar we juist van moeten afblijven om samenwerking binnen de zorg te optimaliseren.

Na een welverdiende pauze was het tijd om na te denken over de toekomst in het programmaonderdeel “Denken”, waarin we inzichten op deden over de ontwikkelingen die op ons afkomen. Dirk de Wit van het Ministerie van VWS lichtte het gezondheidsinformatiestelsel toe, met speciale aandacht voor WEGIZ en IZA. Vervolgens werden de bruggen geslagen naar onze eigen regio en de verschillende samenwerkingsverbanden die onze krachten bundelen. Hilde Dijstelbloem en Elise Hol gaven ons diepgaand inzicht in huidige ontwikkelingen. En samen concludeerden we dat we in Twente eigenlijk ontzettend goed bezig zijn! En dat we hier als nuchtere Tukkers toch best een beetje trots op mogen zijn.

Na een energieke ochtend was het tijd voor een ontspannen netwerklunch, waar uiteraard ook kans was om kennis te maken met onze nieuwe directeur-bestuurder Erik Pigge.

In de middag gingen we in groepen uiteen om aan de slag te gaan met verschillende onderwerpen, en dit hands-on gedeelte gaf ons de gelegenheid om concrete stappen te zetten in de richting van samenwerking en actie en om uitgebreid kennis te delen. De betrokkenheid en enthousiasme van alle deelnemers waren aanstekelijk.

Tenslotte, om de dag met een feestelijke noot af te sluiten, genoten we van een gezellige netwerkborrel en afscheidsreceptie. Het was de perfecte gelegenheid om na te praten over alles wat we hadden geleerd en nieuwe contacten te leggen. Ook kwam Renie Heerbaart speciaal langs, zodat we samen afscheid konden nemen en haar nog eenmaal konden bedanken voor haar toewijding en inzet.

Het Manifestival van september 2023 was zonder twijfel een groot succes. Het bracht mensen samen om te dromen, te durven en te doen, en het herinnerde ons eraan dat samenwerking en de lessen die we van dieren kunnen leren, van onschatbare waarde zijn. We kijken uit naar de volgende editie!