#Privacypost: Hoe bepaal jij of een e-mail te vertrouwen is of niet?

Onlangs heeft Alert Online het jaarlijkse cybersecurity onderzoek uitgebracht waarin kennis, houding en gedrag ten aanzien van digitale veiligheid centraal staan. Hieruit kwam naar voren dat phishing de meest ervaren vorm van cybercrime is. Respondenten gaven aan dat vooral bij een vraag naar persoonlijke financiële gegevens en bij een verzoek om inloggegevens en wachtwoorden in te voeren de alarmbellen afgaan.

Maar wat doe je als je een e-mail krijgt en je twijfelt of dit bericht te vertrouwen is? De overheid is onlangs een campagne gestart gericht op het herkennen en voorkomen van online criminaliteit genaamd ‘laat je niet interneppen’. De belangrijkste tip? Check de afzender en swipe weg bij twijfel. Wil je meer weten over de campagne? Kijk dan hier.

En dan even een testje. Is dit een nepmail of een echte mail? En waar let je op om dat te beoordelen?

Is dit een nepmail of een echte mail? Bekijk het antwoord in de video.