#Privacymaart: Houd het veilig, houd het privé

Wist je dat… het delen van vertrouwelijke informatie soms net zo makkelijk gaat als het vertellen over je weekendplannen? Maar zo kunnen gevoelige gegevens zomaar op straat komen te liggen.

Bijvoorbeeld, als je luid en duidelijk zegt dat “meneer Meijer t/m 15 augustus op vakantie is”, of als je in de kantine over cliënten praat waar iedereen bij zit. Hierdoor kan iedereen meeluisteren en zo gevoelige gegevens horen. Oeps! Dat kan handiger én veiliger.

Wat kun je beter doen? Ben je bewust van wie je kan horen. Zorg voor een veilige plek om te bellen en deel patiënt/cliëntinformatie alleen waar het hoort.

Tip van de dag: Overweeg een “veilig delen, slim bewaren” check-in met je team. Bespreek hoe jullie samen de privacy van patiënten/cliënten kunnen beschermen, gewoon, door slim te delen en veilig te bewaren.