#Privacymaart: Samen sterk: “Tackel privacy blunders met teamwork”

Stel je voor: twee personen met dezelfde naam onder één dak, maar in verschillende kamers. Wat gebeurt er? De post raakt verstrikt en belandt bij de verkeerde ontvanger. En wat als een e-mail, bedoeld voor een collega, per ongeluk in jouw inbox eindigt?
We spraken met Manouk Dimmendaal, privacy officer, om te horen hoe ze hier bij Liberein mee omgaan en welke tips ze voor ons heeft.

Onze aanpak? Eenvoudig maar effectief:
In onze organisatie hechten we veel waarde aan integriteit en samenwerking. Ontvang je een bericht dat niet voor jou bedoeld is? We rekenen op jou: geef een seintje en verwijder het bericht. Dit lijkt misschien een kleine actie, maar het heeft een grote impact op onze gezamenlijke privacybescherming.

Het belang van teamwerk.
Fouten maken is menselijk, maar samenwerking bij het oplossen ervan toont onze ware kracht. Het is ons gezamenlijke doel om ervoor te zorgen dat vertrouwelijke informatie veilig en beschermd blijft. Door open en transparant te zijn over foutjes, en elkaar te helpen deze te corrigeren, bouwen we aan een veiligere werkomgeving.

Wat kan jij doen?
Creëer een omgeving waarin iedereen zich veilig voelt om fouten toe te geven en te melden. Onthoud: een fout is een kans om te leren en te groeien. Door actief samen te werken en elkaar te steunen, zorgen we ervoor dat onze informatie niet alleen gedeeld wordt waar het moet, maar ook slim bewaard blijft.