Terugkijken op geslaagd MIC congres

Afgelopen woensdag vond het MIC (Medisch Informatica Congres) weer plaats waarbij #RSO NL nauw betrokken is. In één dag zijn we bijgepraat over ontwikkelingen op beleidsgebied voor “Vastleggen, Uitwisselen, Hergebruiken, Implementatie en Keten”.

Een greep uit de sessies: #AI (artificial intelligence) speelde een belangrijke rol in het programma met zelfs twee sessies en met de belangrijke vraag: ‘wat betekent AI nu eigenlijk voor een ziekenhuis in de praktijk’.

Onze interesse was ook gewekt door de sessie Mitz en/of #Nuts. Deze sessie heeft veel inzicht opgeleverd in hoe Mitz en Nuts elkaar versterken. Deze kennis kunnen we goed gebruiken tijdens de verkenning #Mitz die we onlangs zijn gestart in de regio.

We waren ook aanwezig bij de sessie “Spelenderwijs ‘verhaal halen’” van #Sigra en herkenden ons helemaal in de uitdagingen die ontstaan als je betrokken bent bij een (regionale) samenwerking en je organisatie vertegenwoordigt. Leuk om dit in spelvorm te ervaren.

Naast een aansprekend inhoudelijk programma was het ook fijn om collega’s uit Twente en van collega RSO’s #RSO NL te zien en spreken.

En over ‘hergebruiken’ en ‘uitwisselen’ gesproken, rest ons nu de taak om de opgedane kennis te delen. Dat gaan we zeker doen via ons kennis- en samenwerkingsplatform.