#Privacypost Audit ISO 27001 en NEN 7510: Geslaagd!!

Om te garanderen dat via het #ZorgNetOost XDS-netwerk #audit informatie veilig en betrouwbaar wordt uitgewisseld, moeten we voldoen aan de eisen van NEN 7510 en ISO27001. Om de drie jaar hebben we daarvoor een uitgebreide audit en in de tussenliggende jaren een controle-audit. Dit jaar was het tijd voor de controle-audit, die overigens ook nog 1,5 dag in beslag neemt. De audit richt zich op het XDS-netwerk en op de kantoorautomatisering. Dat moet technisch niet alleen voor elkaar zijn, maar minstens zo belangrijk: de mensen die er mee werken moeten dat veilig doen. Zoals we stiekem al een beetje verwacht hadden: we hebben het vooral door het goede werk van Lian Schekman – Vree Egberts goed voor elkaar.

De auditors (sorry, we weten geen beter Nederlands woord) waren zeer positief en hadden slechts een paar kleine verbeterpuntjes waar we zeker aan gaan werken. Ondertussen mogen we weer een jaar het certificaat blijven gebruiken.

Wist je trouwens dat je de hulp van Lian ook in kunt roepen voor een interne audit in jouw organisatie?

#RSO #privacy #samenwerken #kennisdelen #gegevensuitwisseling #audit