#deregiowerkt: Regionale raadpleging ZorgNetOost

Afgelopen woensdag was het weer tijd voor de regionale raadpleging: het moment om met Marieke Lieverdink-de Gelder en priscylla beentjes de regionale plannen uit onze routekaart kritisch tegen het licht te houden. De routekaart kent drie hoofdonderwerpen: het 360 graden beeld van de patiënt, hybride zorg en standaardisatie.

Wij van ZorgNetOost vinden het belangrijk om niet alleen de verbinding in de regio te leggen, maar we verbinden ook graag met landelijke ontwikkelingen. De #Wegiz, de Europese verordening #EHDS en natuurlijk het #Integraal Zorgakkoord kwamen aan de orde waarbij we steeds de vertaling naar de regio maken.

Bij het onderwerp hybride zorg nam Jeroen Hakkert van Medisch Spectrum Twente ons mee in de plannenmakerij van Santeon. Net als eerder bij het #Manifestival werd dat positief ontvangen door de collega’s uit de regio. Want telemonitoring, zorg op afstand zal voor alle zorgaanbieders een belangrijk onderdeel van het werk gaan worden.
Ook de plannen voor een regionaal zorgcoördinatiecentrum konden op een brede interesse rekenen. Het is fijn om daar in een vroeg stadium over geïnformeerd te worden. Het was kortom een inspirerende bijeenkomst die ons weer een stapje dichter bij elkaar heeft gebracht en een stapje dichter bij ons einddoel: de juiste informatie tijdig op de juiste plek.

Was jouw organisatie niet uitgenodigd (wat we ons nauwelijks kunnen voorstellen) en wil je er de volgende keer wel bij zijn, neem dan even contact met ons op.